Åtta musikgrupper inom folk/världsmusik, visa, tidig musik och rock
Boka dem här!

Traditionell romsk folkmusik från Ryssland och Östeuropa med inslag av flamenco och jazz. Omväxlande eldigt och melankoliskt.

Folkmusik ur judisk tradition, dessutom tidig musik från medeltid, renässans och barock och mycket mer!

Irländsk, skotsk och amerikansk svängig folk-rock och egenskrivna sånger.

Svensk vissång: Barbro Hörberg, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk med mera. Gruppen var tidigare känd som MEJ Trio.

Glöd och melankoli från de keltiska folkmusiktraditionerna.

Keltisk folkmusik möter jazz, flamenco, nordiska klanger, afrikanska rytmer och mycket mer!

En duoversion av gruppen Salamander (se ovan). Vacker och känslosam judisk folkmusik och tidig musik i ett intimt och avskalat format.

En duoversion av gruppen Krilja (se ovan). Passion och sorg möts i medryckande traditionella romska visor från Ryssland och Östeuropa!

Nyheter

2020

Ovanliga tider kräver ovanliga åtgärder. 

På grund av Coronapandemin blir många konserter uppskjutna eller inställda - detta har även drabbat grupperna i Liljans Musik i stor utsträckning. Som tur är erbjuder den moderna tekniken möjligheter för musiker att uppträda ändå, i form av streamade konserter på Facebook.

Här är en sådan konsert med Keltiska Duon, framförd på en altan i Mölnlycke den 27 juni 2020. Ett oväntat sommaroväder med åska, stormbyar och piskande regn bröt ut under konsertens gång, men tack vare skickliga ljudtekniker märks detta inte på ljudkvaliteten - men det ger ökad visuell dramatik åt framförandet! 

Klicka här för att se konserten. Varsågod och njut!

Läs hela inlägget »

Nyligen publicerades en fin artikel om Sonikas nya album med nytolkningar av Barbro Hörbergs visor. Klicka här för att läsa den! Releasekonserten äger rum i Litteraturhuset i Göteborg lördag 7 mars (insläpp 18:00, konsertstart 19:00); inträde 150 kr. Välkomna då!

Läs hela inlägget »

Den 7 mars 2020 släpper gruppen Sonika sitt album "Håll alla dörrar öppna" som innehåller nytolkningar av Barbro Hörbergs visor. Skivsläppet firas med en releasekonsert på Litteraturhuset i Göteborg. Klicka här för att ladda ner ett pressmeddelande med info om skivan och evenemanget!

Konserten börjar 19:00, inträdesavgiften är 150 kr; i avgiften ingår en skiva. Hjärtligt välkomna!

Läs hela inlägget »

Gruppen Krilja har utvecklat ett kombinerat föredrag och konsert med romsk historia, kultur och musik som tema - utöver det sedvanliga konsertkonceptet. Den 4 februari höll vi detta på Kulturhuset Futura i Tanumshede. Det var ett mycket lyckat och välbesökt evenemang, och en journalist från Strömstads Tidning var på plats och skrev följande fina artikel! (Klicka på artikeln för att förstora.)

Rättelse: I faktarutan till höger står att Jonas Liljeström blev årets traditionsbärare vid Folk- och världsmusikgalan i Gävle 2013 tillsammans med Ralf Novak Rosengren. Detta stämmer inte, Jonas och Ralf har uppträtt ihop i flera olika sammanhang men det är bara Ralf som fått den utmärkelsen.

Läs hela inlägget »