Nytt album med Billy Jones och Sláinte!

40 år efter att han släppte sin första LP ”Drinkin' at the Bar” – och efter att ha släppt ytterligare tio skivor under loppet av 46 år – kommer nu ”Roy on the Hill”, med 12 av hans egna låtar – sånger om erfarenhet och livets och kärlekens upp- och nedgångar. Musiken på detta album återspeglar de influenser som Billy tagit till sig under åren – irländsk, skotsk och amerikansk folkmusik, rockabilly, country, blues – rootsmusik.

”Roy on the Hill” spelades in i Nobel Studios, Göteborg, med Dan Johansson som ljudtekniker och producent. Den släpps på Billys och Slàintes egen label Beejayzus Music. Releasedatumet är 1 maj 2023. Albumet kommer att kunna köpas hos alla återförsäljare inklusive digitala streamingtjänster (Spotify, Apple Music, Amazon Music etc).

Billy började spela i rock/popgrupper i början av 60-talet, när han var 15 år gammal. Han föddes i Edinburgh, Skottland, i en familj med irländskt påbrå, och växte upp i Bathgate som – på den tiden – var en aktiv industristad i de skotska lågländerna med stålindustri, gruvdrift och järnväg som huvudnäringar. Han har haft en lång och varierad karriär i Skottland med tusentals spelningar i Europa och USA. Idag lever och verkar han i Sverige, men han gör fortfarande regelbundna konserter på Edinburghfestivalen hemma i Skottland.

Bandet som Billy uppträder regelbundet med heter Slàinte. Kärnan i denna grupp är Billy (gitarr, sång) och Jonas Liljeström (fiol, rytminstrument).

Roy on the Hill kan höras på Spotify här, och på Youtube Music här.

Recensioner har även börjat komma in, en av dem finns här.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter